Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τροφίμων

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας, με τη βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ανέλαβε να υλοποιήσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τροφίμων έτους 2013 σε οικογένειες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνει με την βοήθεια του εκάστοτε Δήμου, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ, και εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι
Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:

1.      Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 7.200 €.
2.      Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:
  • Για οικογένεια με 2 μέλη (ζευγάρι ή ένας γονέας με παιδί): Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 10.700 €.
  • Για οικογένεια με 3 μέλη (ζευγάρι με ένα παιδί ή ένας γονέας με δυο παιδιά ): Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 11.520 €.

  • Για οικογένεια με 4 μέλη (ζευγάρι με δυο παιδιά ή ένας γονέας με τρία παιδιά): Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 14.400 €.

  • Για οικογένεια με 5 μέλη (ζευγάρι με τρία παιδιά ή ένας γονέας με τέσσερα παιδιά): Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 17.280 €.

  • Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος-παιδί, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.

3.      Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.


Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται:
1)      Η υποβολή συμπληρωμένης αίτησης, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντα από δημόσια αρχή.
2)     Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντα.

 
Αίτηση μπορείτε να βρείτε:
1)     Στα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία, και Γυμνάσια του νομού
2)     Στα γραφεία της ομοσπονδίας
3)     Στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Την αίτηση μπορείτε να καταθέσετε στο σχολείο από όπου θα την παραλάβετε καθώς και στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών Κλάους και Ρίτσου (είσοδος από οδό Ρίτσου), καθημερινά από 7:00 μμ έως 8:00 μμ από 25/05/2013 έως 31/05/2013.

Πληροφορίες                        6979 768184 (whats up)

 
Προσοχή !

Το πρόγραμμα υλοποιείται παράλληλα από διάφορους φορείς όπως των πολυτέκνων, των τριτέκνων, τους Δήμους, και άλλους φορείς.
Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα θα κάνουν οι δικαιούχοι μόνον σε ένα φορέα. Σε περίπτωση που κάνουν αίτηση σε περισσότερους από έναν, θα αποκλείονται από όλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.