Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας μετά από ανακοινώσεις στον Τυπο





ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
 Ν. ΑΧΑΪΑΣ
                                                                                                                                    Πάτρα, 14/1/2014

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Αχαΐας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

            Ο γνωστός πρόεδρος της Ένωσης γονέων Δήμου Δυτικής Αχαΐας ξαναχτύπησε.
            Θέτοντας προσχηματικά διάφορα δήθεν λειτουργικά προβλήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων γονέων Αχαΐας  επιμένει  στη διασπαστική του τακτική, παρά τις καταστατικές και νομικές δεσμεύσεις της Ένωσής του έναντι της Ομοσπονδίας και εκδίδει “κοινά ανακοινωθέντα” αποχώρησης από την Ομοσπονδία γονέων.
            Χωρίς να έχει προσκομίσει τα επίσημα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων ως οφείλει  να κάνει και για λόγους εντυπωσιασμού, στέλνει δημοσιεύματα στον τοπικό  τύπο για να δημιουργήσει τετελεσμένα. 
            Στην τελευταία ανακοίνωσή του μαζί με τις ενώσεις Αιγιάλειας και Ερυμάνθου και χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί νόμιμες γενικές συνελεύσεις με πρωτοβουλία μόνο ορισμένων μελών των διοικητικών τους συμβουλίων, διατυμπανίζουν την αποχώρησή τους από την ομοσπονδία ζητώντας παράλληλα διάφορα αιτήματα.
            Ο κύριος Πρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Αχαίας ο οποίος ξεχνάει ότι είναι και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αχαΐας την οποία κατακεραυνώνει,    στα “ερωτήματα” που θέτει γνωρίζει πολύ καλά τις απαντήσεις:
1.      Η τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας γίνεται σε συνεργασία και με τις κατευθύνσεις της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος  από την οποία έχει ζητηθεί υπόδειγμα καταστατικού και σχετικές οδηγίες,  θέμα το οποίο έχει αναλάβει μέλος της Ομοσπονδίας που είναι και μέλος του ΔΣ της Συνομοσπονδίας.
2.      Η ομοσπονδία  είναι καθόλα νόμιμη  αν σκεφτεί κανείς ότι διεξήγαγε πρόσφατα εκλογές τον περασμένο Ιούνιο.
3.      Γενική συνέλευση προβλέπεται από το καταστατικό να γίνει σε ένα χρόνο από τις εκλογές. Γενική συνέλευση δεν γίνεται όποτε θέλει ο καθένας.
4.      Υπερβαίνει ακόμα και τα όρια της γελιότητας να προσποιούνται  ότι  δεν γνωρίζουν αν  οι γονείς του ΔΣ της Ομοσπονδίας έχουν παιδιά-μαθητές και  ζητούν να φέρουν  πιστοποιητικά για να εξακριβωθεί αν έχουν παιδιά που φοιτούν σε σχολείο. Ξέρουν πολύ καλά  ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αφού όλα τα μέλη του ΔΣ έχουν παιδιά  μαθητές. Το κάνουν  όμως για να δημιουργήσουν  αμφιβολίες στα μέλη της Ομοσπονδίας. Άλλωστε με μια απλή ερώτηση στις αρμόδιες διευθύνσεις θα είχαν λύσει την “απορία” τους.
5.      Η αξιοπρέπεια του καθένα μας αναγνωρίζεται από τους γονείς των μαθητών και από τους συμπολίτες του και δεν αποτελεί στοιχείο  αυτοπροβολής, λες και πρόκειται για τηλεοπτική  διαφήμιση απορρυπαντικού.
            Η δημοσιοποίηση της δήθεν διαγραφής τους  από την Ομοσπονδία Γονέων Αχαΐας καταδεικνύει την πρόθεση κάποιων να το παίξουν “πατερούληδες” στις αδύνατες -όπως τις αποκαλούν- Ενώσεις γονέων και επίσης την βιασύνη τους να  πατρωνάρουν το γονεϊκό κίνημα και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Η πλειοψηφία των γονέων που δεν εξυπηρετούν σκοπιμότητες,  δεν θα τους το επιτρέψουν.
Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.