Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το ζήτημα με το κτήριο του Αθλητικού Σχολείου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σχολικά κτίρια χωρίς μαθητές θα έχουμε του χρόνου !


Όπως από την αρχή της χρονιάς είχαμε επισημάνει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τη νέα σχολική χρονιά να έχουμε σχολικά κτίρια χωρίς μαθητές.

Μετά την αδυναμία της τοπικής κοινωνίας, των φορέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας να στηρίξουν το αθλητικό σχολείο το οποίο έχει πλέον κλείσει, μεγάλος κίνδυνος υπάρχει να βρεθούμε σε τραγική θέση του χρόνου να έχουμε ένα άδειο σχολικό κτίριο χωρίς μαθητές, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στέγασης πολυπληθών τμημάτων, των σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μεταστεγαστεί κάποιο σχολείο σε αυτές τις κενές αίθουσες.

Για λόγους όμως που εμείς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ή για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, από την αρχή της χρονιάς που τέθηκε το πρόβλημα, ασκεί βέτο να μη γίνει καμία αλλαγή, περιμένει ο χρόνος να λύσει τα προβλήματα και ρίχνει ευθύνες σε όλους εκτός από τον εαυτόν της.

Συνυπεύθυνοι για την κατάσταση την οποία θα δημιουργηθεί του χρόνου στα σχολεία είναι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ο πρόεδρος της, οι οποίοι για λόγους που εμείς πάλι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, ολιγωρούν και δεν παίρνουν μία απόφαση για να λυθεί το πρόβλημα.

Καλούμε την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να εξηγήσουν στον Πατραϊκό λαό γιατί του χρόνου θα έχουμε ένα σχολικό κτίριο άδειο !

Στην περίπτωση που έστω και καθυστερημένα παρθεί απόφαση για μεταστέγαση κάποιου σχολείου στο άδειο κτίριο οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δώσουν λογικές εξηγήσεις στα παρακάτω ερωτήματα.
  • Γιατί γονείς και μαθητές θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των μεταγραφών της τελευταίας στιγμής;
  • Πως μπορεί να διασφαλιστεί ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κάτω από αυτή την πίεση θα κάνει μία σωστή διαχείριση των μεταγραφών χωρείς κάνει λάθη;
  • Τους ενδιαφέρουν οι ψυχολογικές συνέπειες που θα έχει για τους μαθητές όταν αναγκαστούν να αλλάξουν τις παρέες τους και τους συμμαθητές τους;
  • Τους ενδιαφέρει με ποιο τρόπο, θα καταφέρουν οι γονείς να οργανώσουν το πρόγραμμα τους για τη νέα σχολική χρονιά σε σχέση με τα φροντιστήρια και τις ξένες γλώσσες;
Και με την τελευταία παράγραφο, επαληθεύεται για άλλη μία φορά, αυτή η θλιβερή πραγματικότητα. Η εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν. Η εκπαίδευση δεν στηρίζεται στο δημόσιο σχολείο.

Και φυσικά οι επαΐοντες θα ρίξουν τις ευθύνες στο υπουργείο και στην κυβέρνηση (που σαφώς έχουν μεγάλες ευθύνες) αλλά εμείς πάνω απ το υπουργείο και πάνω απ την κυβέρνηση θα κάνουμε μόνο κριτική και θα παρακολουθούμε σαν Νέρωνες να καίγεται η πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.