Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε ούτε μία σχολική αίθουσα κλειστή !

Τα σχολεία φτιάχτηκαν για να σφύζουν από ζωή και όχι να αραχνιάζουν κλειδωμένα και με το φόβο να γίνουν κατάλυμα για περιφερόμενους ανά τον κόσμο μετανάστες.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε ούτε μία σχολική αίθουσα κλειστή.

Κατανοούμε όλους αυτούς που δείχνουν την ανησυχία τους το ενδιαφέρον τους και αγωνίζονται για την τύχη του Αθλητικού Σχολείου, γιατί πρωτίστως δείχνει ότι έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους και οι τύψεις τούς οδηγούν μερικές φορές σε ακραίες αντιδράσεις.

Οι γονείς δεν είναι εκφραστές καμιά κυβερνητικής πολιτικής, ούτε και κομματικής γραμμής.

Διεκδικούμε για όλους τους μαθητές ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, διεκδικούμε σχολεία άρτια δομημένα σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε υλικοτεχνική υποδομή και σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Χωρίς να είμαστε οι ειδήμονες στην εκπαίδευση θεωρούμε ότι σχολείο με ένα μόνο τμήμα δεν λειτουργεί κανονικά για τους μαθητές.

Επειδή η λειτουργία του αθλητικού σχολείου δεν είναι πρωτίστως οι τοίχοι ενός κτιρίου αλλά οι μαθητές οι οποίοι θα πρέπει να πλαισιώσουν ένα σχολείο, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς και όσοι είναι υπεύθυνοι για να ξεκινήσει μία καινούργια πορεία για το Αθλητικό Σχολείο, να ενεργοποιηθούν τώρα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο κι εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια.

Η αλήθεια για το ζήτημα είναι ότι πέρυσι και πρόπερσι, με τη προσμονή των εξαγγελιών του υπουργείου για τα Αθλητικά Σχολεία έμειναν έξη αίθουσες κλειστές.

Τώρα είναι ώρα να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας και να τους απαντήσουμε στα ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, που απαρτίζεται από το Μπεγουλάκι, την  Ταραμπούρα, το Ψαροφάι, την Πλ. Μαρούδα, τον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα και την  Εγλυκάδα, που έχουν ζώνες ευθύνης και εξυπηρετούν τα σχολεία: 11ο Γυμνάσιο, 12ο Λύκειο, 2ο Λύκειο, Πειραματικό Σχολείο Πατρών, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 12 Γυμνάσιο, μία μαθητική κοινότητα πάνω από 2000 μαθητές και μια κοινωνία πάνω από 6000 δημότες.

Γιατί να στοιβάζονται σε μια αίθουσα τριάντα μαθητές, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των εκπαιδευτικών που με μεγάλο αγώνα προσπαθούν να κρατήσουν το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ψηλά;

Ακόμα δυσκολότερη είναι η κατάσταση στα συστεγαζόμενα Γυμνάσια και Λύκεια, που κανένας δεν θεωρεί παιδαγωγικά σωστή.

Προβλήματα που αναδεικνύεται κάθε χρονιά με διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι γονείς με υπευθυνότητα απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζουν την άμεση μεταστέγαση κάποιου σχολείου στις άδειες αίθουσες, που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποσυμπιεστεί όλο του μαθητικό δυναμικό της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.