Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφορά μαθητών

Απαράδεκτη για άλλη μία χρονιά η διαχείριση της μεταφοράς των μαθητών. Ανέτοιμη η Πολιτεία να φανεί συνεπής στην υποχρέωσή της για ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση.

Κι από την άλλοι, αυτοί που πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια από τις μεταφορές των μαθητών, τώρα εκβιάζουν την κυβέρνηση οδηγώντας τους μαθητές στην αμάθεια.

Εμάς τους γονείς δεν μας ενδιαφέρει αν μπορείτε να νομοθετήσετε ή αν δεν μπορείτε να δημοπρατήσετε ένα έργο. Είναι δική σας ευθύνη. Μας υποσχεθήκατε ότι μπορείτε να το κάνετε.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους που έχουν ή θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών.

Τις δικαιολογίες να τις πείτε μεταξύ σας, όχι σε εμάς.

Σε εμάς να μας πείτε μόνον πότε θα αρχίσει η μεταφορά των μαθητών.

Οι μεταφορείς πρέπει να σεβαστούν τους μαθητές, τα παιδιά μας, τα παιδιά τους, την μοναδική προοπτική που έχουμε, τους νέους μας.

Άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν το έργο της μεταφοράς αφού οι διαδικασίες για την πληρωμή τους είναι σε εξέλιξη.

Αν δεν βρεθεί λύση, προτείνουμε το ποσό που αναλογεί σε κάθε μαθητή για την μεταφορά του να δοθεί κατευθείαν στο γονιό και αυτός να αναλάβει τον τρόπο μεταφοράς που επιθυμεί.

Προτείνουμε στους γονείς να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους. Έως τη στιγμή που θα ξεκινήσει κανονικά η μεταφορά των μαθητών να αναλάβουν οι ίδιοι να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, και να μην χάνουν τα μαθήματα τους.

Αν δεν δοθεί λύση άμεσα, οι γονείς έχουν καταθέσει αίτημα στα συλλογικά τους όργανα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι Δήμοι και βεβαίως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σύντομα θα μας βρουν μπροστά τους. Όχι εκπτώσεις στα θέματα Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.