Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δωρεά διανομή τροφίμων σε οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες και ειδικότερα οι γονείς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας θεώρησε αναγκαίο και σκόπιμο να συμβάλει με τις όποιες δυνατότητες διαθέτει στην υλική αλλά και στην ψυχολογική στήριξη των συνανθρώπων μας.

Έτσι, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας, με τη βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και τις Ευλογίες του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου ανέλαβε να υλοποιήσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τροφίμων σε οικογένειες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.
 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους  Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Γονέων του εκάστοτε Δήμου μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με τη συμπαράσταση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και την αγαστή συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων.
 
Αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια σε λειτουργικά θέματα, έχουμε από όλους τους Δήμους της Αχαϊας.
 
Για τους Δήμους Αιγιαλείας & Καλαβρύτων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και τους αντίστοιχους φορείς.
 
Εκτός της υλικής βοήθειας θεωρούμε εξίσου σημαντικό και αναγκαία την ψυχολογική στήριξη των συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό έχουμε απευθυνθεί και βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση σε έγκριτους επιστήμονες της πόλης μας, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, προκειμένου να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε παράλληλα, ενημερωτικές ομιλίες με θέμα την κρίση, με στόχο την ανάπτυξη του συναισθήματος της αλληλεγγύης, την ηθική ανάταση και ψυχολογική στήριξη.
 
Επίσης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν  φάρμακα, που έχουμε στα σπίτια μας και δεν χρειαζόμαστε πλέων, για να τα διαθέσουμε στο κοινωνικό φαρμακείο του κάθε  Δήμου.
 
Καλούμε όλους τους γονείς να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

 
«Πρέπει να γίνουμε άνεμοι για τον χαρταετούς και χαρταετοί για τούς ανέμους,
ακόμα και όταν ο ουρανός δεν υπάρχει» 
(Οδυσσέας Ελύτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.