Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση -Δελτίο Τύπου μετά την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών 02/10/2013


  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών Αθηνών στη συμβολή με την οδό Αμερικής πραγματοποίησαν σήμερα (Τετάρτη) στις 12.00 το μεσημέρι,  πάνω από 500 γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, από την Πάτρα, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Κ. Αχαία και την Ερυμάνθεια.   
  • Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων  των σχολείων  της Αχαΐας και με την συμμετοχή όλων των Ενώσεων Γονέων, Πάτρας, Αιγίου, Κ. Αχαΐας και Ερυμάνθου καθώς και της τοπικής Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας.
  • Οι εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν με αποφασιστικό τρόπο το πρόβλημα από τη μη μεταφορά τους, άνω των 7000  μαθητών στα σχολεία τους, μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ και ζήτησαν τη λύση του εδώ και τώρα.
  • Από τη πλευρά του τόσο ο κ. Απ. Κατσιφάρας όσο και ο κ. Γρηγ. Αλεξόπουλος,  αναγνώρισαν το δίκαιο των γονέων και  τη σοβαρότητα του προβλήματος  και τόνισαν ότι πιέζουν και αυτοί προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να λυθεί το νομικό ζήτημα που έχει προκύψει για την πληρωμή των μεταφορών του προηγούμενου έτους, με στόχο  να εξωφληθούν εν μέρει οι μεταφορείς ώστε  να προσέλθουν για την πραγματοποίηση των φετινών δρομολογίων.
  • Εξέφρασαν δε τη βεβαιότητα ότι μετά την ασκηθείσα πίεση θα έχουν την άμεση λύση όσον αφορά στα ταξί, για δε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 4-10-2013   συνάντηση του κ.  Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.  Συμφωνήθηκε μάλιστα  σ αυτή τη συνάντηση να παρευρεθούν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων και όλων των Ενώσεων ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος  του προβλήματος που υπάρχει στα σχολεία της Αχαΐας.
  • Εξ άλλου τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο,    για επανεξέταση της κατάστασης  ώστε μετά τη συνάντηση οι Ενώσεις Γονέων να καθορίσουν την περαιτέρω  στάση τους και  τις ενέργειές τους.  
       Για το Δ .Σ
       Η πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας
     Πανίτσα Δήμητρα                    Συριώτη Φωτεινή


                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.