Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

5/11/2013 Στον αέρα μέχρι σήμερα η μεταφορά των μαθητών - Κινήσεις διάσπασης της Ομοσπονδίας


                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  5/11/2013


Η Ομοσπονδία   Ενώσεων Συλλόγων Ν. Αχαΐας με απόφαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε  στις  04/11/13 καλεί τους Αρμόδιους φορείς
ΚΡΑΤΟΣ –ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.ΕΛΛΑΔΟΣ  -  ΚΤΕΛ  Θέτοντας  τους  προ των ευθυνών τους σε ότι αφορά το φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Το  μέχρι τώρα πρόβλημα της ψήφισης της Τροπολογίας έχει πλέον εκλείψει από τις δικαιολογίες  .

Η αναμενόμενη τροπολογία ψηφίστηκε πρόσφατα και οι εμπλεκόμενοι φορείς  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και ΚΤΕΛ καλούνται άμεσα να επιλύσουν το πρόβλημα .

 Η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί  να μένει αμέτοχη στην ύπαρξη των  ανωτέρω  πρέπει να παρέμβει άμεσα  προκειμένου να ξεκινήσουν οι μεταφορές των μαθητών.

Πληροφορούμε τους γονείς ότι η Ομοσπονδία έχει προσπαθήσει και προσπαθεί τα μέγιστα προκειμένου να πιέσει για την εξεύρεση λύσης .

 Η προσπάθεια μας αυτή προσανατολίζεται και στην διαγραφή  των απουσιών όσων μαθητών απουσιάσαν λόγο της μη μεταφοράς τους  στα σχολειά .  

Ως ομοσπονδία δηλώνουμε ότι θα παρεμβαίνουμε  και θα διεκδικούμε  ενωμένοι  και  πάντα παρόντες   όσο τα παιδιά μας χρειάζονται ηθική και υλική υποστήριξη για την επίτευξη καλύτερων όρων παιδείας


     

        Σε απάντηση της ανακοίνωσης που φέρεται να εκδόθηκε από την ένωση Γονέων Δήμου Δυτικής Αχαΐας παραθέτουμε τα παρακάτω :

1. Το ποιος προσπαθεί να διχάσει τους γονείς και το γονεϊκο κίνημα είναι προφανές και προκύπτει αβίαστα από το περιεχόμενο και το ύφος της ανωτέρω ανακοίνωσης .

2.Σε ότι αφόρα το θέμα του δήθεν εκδημοκρατισμού της ομοσπονδίας, θυμίζουμε σε όσους το ξεχνούν ότι τι ΔΣ της ομοσπονδίας μας, εκλέχτηκε,  μετά από αρχαιρεσίες οι οποίες διεξήχθησαν τον Μάιο  του τρέχοντος έτους και συμμετείχαν και αντιπρόσωποι της Ένωσης του  Δήμου δυτικής Αχαΐας.

3.Αξιοσημείωτο δε είναι ότι στο ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας που χαρακτηρίζεται στην ανωτέρω ανακοίνωση ως  «συγκυβερνητική» συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Αχαΐας και εξελέγει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας .

4. Ας πει λοιπόν αν προκειμένου να ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο μας με το οποίο τελικά και εκλέχτηκε , αν προηγουμένως του ζητήθηκε να δηλώσει σε ποιο κόμμα ανήκει η τι ψηφίζει  .

 Η απάντηση φυσικά είναι όχι .

Είναι προφανές ότι στόχος της διασπαστικής κίνησης του έκδοτη της ανακοίνωσης που φέρεται ότι εκπροσωπεί την Ένωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι  η  αυτοπροβολή του και μόνο, και θα καταδικαστεί  στη συνείδηση των γονέων και των μαθητών. 
Ενημερώνουμε τους γονείς   ότι τα  όποια μικροπολιτικά - προσωπικά  παιχνίδια αναρρίχησης  δεν μας εκφράζουν  και ας μην παραβλέπουμε ότι σε μια κοινωνία που δεν προάγει τον εθελοντισμό υπάρχουν άνθρωποι   που αφιερώνουν αρκετό από τον λιγοστό  χρόνο τους  διεκδικώντας και παλεύοντας κάποιες φορές ακόμα και για τα αυτονόητα.
Για το Δ.Σ.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.