Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση της Oμοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ν. Αχαΐας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου με θέμα τις Απουσίες των μαθητών »

Μετά την συνάντηση η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πάτρα 8 /11/ 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


«Συνάντηση εργασίας του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.
Γιώργου Παναγιωτόπουλου με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Oμοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ν. Αχαΐας»


Συνάντηση εργασίας είχε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 ο Περιφερειακός Διευθυντής  Π/ θμιας και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος  Παναγιωτόπουλος  με μέλη  του  Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ν. Αχαΐας. Συγκεκριμένα τον κ. Παναγιωτόπουλο επισκέφτηκαν η κ.Παναγιωτοπούλου –Πανίτσα Δήμητρα, Πρόεδρος στον εν λόγω σύλλογο, η κ. Συριώτη –Κυπραίου Φωτεινή, Γραμματέας και ο κ. Κόκκινος Μιχάλης, Ταμίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της κάλυψης απουσιών των μαθητών οι οποίοι, από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην πρόσβασή τους στις σχολικές τους μονάδες λόγω δυσλειτουργιών στις μεταφορές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη σε αναλυτική ενημέρωση των μελών του συλλόγου για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) για την άμεση επίλυση του ζητήματος αυτού, που μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στη φοίτηση των μαθητών αυτών.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε:
 «Η απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών και των μαθητριών και των δύο βαθμίδων αποτελεί αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά τους το οποίο αναγνωρίζεται ρητά από την ελληνική Πολιτεία. Ωστόσο το ιερό και μέγιστο αυτό δικαίωμα προϋποθέτει τη δυνατότητα της ακώλυτης πρόσβασής τους στη σχολική μονάδα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν φέτος στις μεταφορές των
μαθητών, οδήγησαν αφενός, στην καθημερινή, αδικαιολόγητη και επαχθή ταλαιπωρία τους, αφετέρου είχαν μία ακόμη επίπτωση η οποία αφορά τη “χρέωση” απουσιών για εκείνους που δεν κατάφεραν να υπερβούν τα εμπόδια στις μετακινήσεις.
Η ΠΔΕΔΕ, στο πλαίσιο του πρώτιστου καθήκοντος κάθε ευνομούμενης πολιτείας που είναι η διασφάλιση για όλους τους μαθητές της δυνατότητας επαρκούς φοίτησης, έχει εξαντλήσει κάθε
δυνατότητα για τη διευθέτηση των παραπάνω προβλημάτων, μέσα από συνεχείς υπομνήσεις προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδιο φορέα.
Στη σημερινή μας συνάντηση με την Ομοσπονδία εκφράστηκε από κοινού η πεποίθηση ότι παρόμοια θέματα οφείλουν να μας απασχολούν όλους, από όποια θέση θεσμική ή μη, υπηρετούμε
την εκπαίδευση, καθώς και η διαβεβαίωση ότι θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.