Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

09/12/2013 Διανομή τροφίμων μέσω προγράμματος Ε.Ε. Από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Νομού Αχαίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών

Από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Νομού Αχαίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών

Ξεκίνησε από την Παρασκευή το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες και άτομα, μέσω προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ποσότητες που αναλογούν σε κάθε άτομο και οικογένεια είναι άμεσα εξαρτώμενες από τον αριθμό των μελών της κάθε άπορης οικογένειας, ενώ η επιλογή όσων πάρουν βοήθεια έχει γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, μετά από αιτήσεις που έγιναν τον περασμένο Μάιο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων των Σχολείων Νομού Αχαϊας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διανομή ζυμαρικών, ελαιόλαδου, γραβιέρας, κασεριού, κεφαλογραβιέρας και φέτας σε 420 οικογένειες που βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.
Αυτές της ημέρες διατίθενται στους δικαιούχους μακαρόνια και κεφαλογραβιέρα. Η διανομή ξεκίνησε την Παρασκευή, και δόθηκαν προϊόντα στους δικαιούχους σε Χαλανδρίτσα, Δήμο Ερυμάνθου και Δήμο Δυτικής Αχαϊας.
Χθες Δευτέρα, σήμερα Τρίτη 10/12/13 και αύριο Τετάρτη 11/12/13 διατίθενται προϊόντα στους δικαιούχους του Δήμου Πατρέων. Η διανομή γίνεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (είσοδος από την οδό Ιωάννη Ρίτσου).

Κατόπιν προφορικού αιτήματος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο υλοποιείται δράση προληπτικής ιατρικής από την κινητή μονάδα «Χρίστος Φραγκίδης» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα και από 12.00-16.00 μ.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Συγκεκριμένα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας θα παρέχει γενικές ιατρικές οδηγίες, μέτρησης σακχάρου, αρτηριακής πιέσεως και θα δίδονται οδηγίες διακοπής καπνίσματος.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέχεται στα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας, παράλληλα με την υλοποίηση του προγράμματος διανομής τροφίμων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, «δωρεάν διάθεση τροφίμων σε οικογένειες μαθητών» και η δυνατότητα ενός διευρυμένου προληπτικού ελέγχου της υγείας τους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.