Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Αχαΐας έδωσε το παρόν στην εκδήλωση ECOMOBILITY 2013-14 στις 08/03/2014

Για ενδέκατη χρονιά συνεχίστηκε και φέτος η Εκστρατεία ECOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, που διοργάνωσε το ECOCITY ο  Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον,  με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, στο Πνευματικό Κέντρο Φαρρών, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι .

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε αποστείλει Εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμμετοχές και τα σχολεία της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν ήταν το Γυμνάσιο Μαζαρακίου με Δ/ντή τον κ.Ραβασόπουλο Γιώργο  και το Γυμνάσιο Φαρρών με Δ/ντή τον κ. Δημητρίου Σωτήριο.  Οι ομάδες των μαθητών που παρουσίασαν τις εργασίες τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων ήταν: •Γυμνάσιο Μαζαρακίου: Νικόλαος Δημητρόπουλος, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Κυριαζής, Γρηγορία Κυριαζοπούλου, Ανδριάνα Μπεκιάρη, Αγγελος Σουβαλιώτης, Κώστας Τσάκωνας. Την εργασία τους συντόνιζαν οι Καθηγητές Δέσποινα Μπόκια, Χρυσάνθη Κολιοκότα, Νίκος Πατρώνης και Ιωάννα Πλέγα και • Γυμνάσιο Φαρρών: Δήμητρα Κανελλάκη, Παναγιώτα Καρακάση, Θεόδωρος Καρμοκόλιας, Γεωργία Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαλεξοπούλου, Στεφανία Παπαλεξοπούλου, Αθανασία Παπασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Στάμος. Την εργασία τους συντόνιζε ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Μανουσάκης.

Το
ECOMOBILITY ζητούσε από τους μαθητές, μέσα από μια ομαδική εργασία τους, να ερευνήσουν τα προβλήματα της περιοχής τους σε τοπικό επίπεδο (δήμος, γειτονιά, χωριό, νησί) που δημιουργούνται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να εντοπίσουν ελλείψεις, κακοτεχνίες, να κάνουν έρευνα στο σχολείο και στη πόλη για τα προβλήματα που παρατηρούν γύρω τους, να σκεφτούν λύσεις/προτάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά την περιοχή που ζούνε και το σχολείο τους.

Η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Αχαΐας έδωσε το παρόν, καθώς ως αξιολογητής των εργασιών των μαθητών παραβρέθηκε η κ. Λίλα Ρογδάκη , Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, η οποία εκροσώπησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο την κ. Δήμητρα Πανίτσα.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος, υπεύθυνος της εκστρατείας Ecomobility.
Η ομάδα σε Πανελλαδικό επίπεδο με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής της, προβλέπεται να συμμετέχουν στην Αποστολή του ECOCITY, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο, όπου θα περιηγηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να ενημερωθούν σχετικά με τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  πολλοί γονείς , μαθητές,  εκπρόσωποι φορέων και πολίτες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την εθελοντική αυτή εκστρατεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήλθατε...

στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Αχαϊας. Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω άρθρα.